Exclusive Content:

100 χρόνια γυναικείας ομορφιάς

Η ομορφιά και η επίτευξη του ιδανικού σωματότυπου ήταν, είναι και θα είναι από τους βασικότερους παράγοντες στην ζωή μίας γυναίκας. Το να είσαι γυναίκα δεν είναι εύκολο, όπως έχει αποδειχθεί ανά καιρούς, καθώς μια γυναίκα οφείλει να είναι πάντα τέλεια, ανεξάρτητα από το ποσοστό ευκολίας ή δυσκολίας της καθημερινότητάς της. Η τελειότητα όμως δεν υπάρχει ή έστω είναι περαστική, καθώς τα πρότυπα ομορφιάς συνεχώς μεταβάλλονται. Παρ’ όλα αυτά, σε κάθε εποχή από τη μία άκρη του κόσμου έως την άλλη υπήρχε και υπάρχει το πρότυπο της ιδανικής γυναίκας. Ας γυρίσουμε λοιπόν όλοι τα ρολόγια μας πίσω στο χρόνο, για να παρακολουθήσουμε αυτές τις διαφοροποιήσεις.

1910 The Gibson Girl :

 

 

 

 

Ο συγκεκριμένος τύπος γυναίκας εμφανίστηκε πρώτη φορά στο δημιούργημα του γραφίστα Τσάρλς Ντάνα Γκίμπσον “Gibson Girl”, ως μια απλή αναπαράσταση μιας ανεξάρτητης Αμερικανίδας κατά την αλλαγή του 20ου αιώνα και σταδιακά μετατράπηκε στο ιδανικό πρότυπο ομορφιάς εκείνης της εποχής. Τα πιο γνωστά μοντέλα του Gibson ήταν η Camille Clifford (η οποία απεικονίζεται στην φωτογραφία) και η Evelyn Nesbit με το χαρακτηριστικό σώμα κλεψύδρα, το οποίο επιτυγχάνεται με τους στενούς, ιδιαίτερα άβολους αλλά και επικίνδυνους κορσέδες.

1920 Χαλαρό -ενιαίο λούκ (The Flapper Girl):

Μια δεκαετία μετά, οι γυναίκες έχοντας βαρεθεί την καταπίεση των κορσέδων υιοθετούν ένα πολύ πιο χαλαρό λούκ, το λεγόμενο “Flapper”, γνωστό και ως Τσάρλεστοουν. Στην προκειμένη περίπτωση οι γυναίκες θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα απελευθέρωσης  με την εμφάνισή τους, φορώντας φαρδιά και μακριά φορέματα, στα οποία δεν αναδεικνύονται ούτε το στήθος ούτε οι γοφοί. Ήταν δηλαδή επίπεδο και παρέπεμπε περισσότερο στην αντρική φιγούρα παρά στην γυναικεία.

1930  Καμπύλες (The Sex Siren):

 

 

Η θηλυκότητα επιστρέφει και φυσικά μαζί με το σήμα κατατεθέν της, τις χυμώδεις καμπύλες. Η Jean Harlow γνωστή και ως “Blond Bombshell”, η οποία απεικονίζεται και στις παραπάνω φωτογραφίες, ήταν το είδωλο της γυναικείας ομορφιάς, καθώς αποτελούσε τον μεγαλύτερο κινηματογραφικό αστέρα εκείνης της εποχής και, όπως ήταν λογικό, η εμφάνισή της ασκούσε τεράστια επιρροή στις γυναικείες προτιμήσεις.

1940 Υγιές -Δυνατό Σώμα:

 

Στη δεκαετία αυτή κυριαρχεί το δυνατό υγιές σώμα, το οποίο συνδυάζει τους πιο δυνατούς σωματότυπους με τις καμπύλες. Πολλοί από εσάς ενδεχομένως να γνωρίζετε την έκφραση  “A million dollar legs”, η οποία είχε ειπωθεί για την Betty Grable (αριστερή φωτογραφία), η οποία ήταν από τις πιο ακριβοπληρωμένες χορεύτριες, τραγουδίστριες και ηθοποιούς εκείνης της εποχής, η οποία μαζί με την κυρία της δεξιάς φωτογραφίας, Katharine Hepburn, άφησαν το στίγμα τους στην γυναικεία εμφάνιση.

1950 Καμπύλες Ξανά & Ξανά !! :

 

Όπως καταλαβαίνετε όπου υπάρχουν οι Marilyn Monroe και η Elizabeth Taylor δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν καμπύλες. Με την εμφάνιση αυτών των δύο αστέρων επανήλθαν στις ζωές των γυναικών εκείνης της εποχής οι καμπύλες, διότι ποια γυναίκα δεν θα ήθελε να τους μοιάζει;

1960 Ανορεξία ή Ομορφιά ; (The Petite) :

 

Χαρακτηριστικό εκείνης της εποχής είναι πως όλα ήταν μικροσκοπικά, μικρά φορέματα σε Α γραμμή, μίνι φούστες αλλά και “μίνι” γυναίκες. Στην δεκαετία του 60′ λέμε αντίο στις καμπύλες και καλωσορίζουμε τα πάρα πολύ αδύνατα έως και υποσιτισμένα κορμιά. Χαρακτηριστικά πρότυπα η Twiggy (αριστερά) και η Jean Shrimpton (δεξιά). Ακόμα και σήμερα πολλές φορές αναφερόμαστε σε κάποιον μικροσκοπικό και αδύνατο με τον χαρακτηρισμό “Twiggy”.

1970 Τρίπτυχο Ψηλή-Αδύνατη και λίγο Αθλητική.

Σύμφωνα με την εμφάνιση της Farrah Fawcett προσπαθούσαν και οι περισσότερες γυναίκες εκείνης της δεκαετίας να διαμορφώσουν όσο το δυνατόν γινόταν και την δική τους εμφάνιση. Όπως φαίνεται, το ιδανικό παρουσιαστικό της γυναίκας του 70′ περιελάμβανε ύψος, ανοιχτούς ώμους και ωραίο λεπτό και λίγο γυμνασμένο σώμα.

1980 “Let’s get Physical” :

 

Την δεκαετία του 80′ τα supermodel αναλαμβάνουν δράση με σκοπό να γίνουν όλες οι γυναίκες ολοένα και πιο αθλητικές. Χαρακτηριστικά της εποχής αυτής τα λεπτά και μακριά πόδια και οι γυμνασμένες σιλουέτες.

1990 Ανορεξικά πρότυπα ξαναεμφανίζονται :

Τα υποσιτισμένα πρότυπα επανέρχονται στις πασαρέλες με κύριο εκπρόσωπό τους το super model Kate Moss αλλά και την Jodie Kidd. Ιδανικό για μια γυναίκα εκείνης της περιόδου ήταν να είναι ψηλή, πάρα πολύ αδύνατη, με πολύ λεπτό πρόσωπο και βαθιά χαρακτηριστικά.

2000 Καλογυμνασμένο και υγιές σώμα :

 

Το 2000 οι γυναίκες δείχνουν την δυναμική τους μέσα από τα καλογυμνασμένα και τονισμένα σώματά τους. Τα ανορεξικά πρότυπα και οι καμπύλες αποτελούν παρελθόν και τη θέση τους κατέλαβαν οι κοιλιακοί, τα δυνατά πόδια αλλά και χέρια, τα οποία εκφράστηκαν έντονα από δύο από τα πιο καταξιωμένα μοντέλα του κόσμου, την Naomi Cambell (αριστερά) αλλά και την Gisele(δεξιά).

2010 Οι Καμπύλες πάντα θα επιστρέφουν :

 

Από το 2010 έως και σήμερα 2018 συνεχίζουν να κυριαρχούν τα σώματα με καμπύλες. Η μόνη διαφοροποίηση με το παρελθόν είναι πως στις μέρες μας το ιδανικό σώμα έχει καμπύλες, αλλά ταυτόχρονα είναι και γυμνασμένο. Απ’ ότι βέβαια παρατηρούμε με την πάροδο του χρόνου, τα βασικά πρότυπα ομορφιάς παραμένουν τα ίδια, το μόνο που αλλάζει είναι η εποχή και οι περιστάσεις στις οποίες εμφανίζονται.

 

38

Latest

Οι Voice actors παραμένουν επιφυλακτικοί για τη χρήση ΑΙ στα παιχνίδια

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς...

10 tips για να γνωρίσετε κόσμο σε ένα πάρτι

Η πλοήγηση στο κοινωνικό τοπίο ενός πάρτι μπορεί να...

Disney: Κρυμμένο χιούμορ για ενήλικες

Οι ταινίες της Disney είναι γνωστές για τις μαγευτικές...

5 Anime του 2000 που πρέπει να παρακολουθήσετε: Αριστουργήματα των αρχών της χιλιετίας

Η δεκαετία του 2000 ήταν μια χρυσή εποχή για...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Οι Voice actors παραμένουν επιφυλακτικοί για τη χρήση ΑΙ στα παιχνίδια

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς...

10 tips για να γνωρίσετε κόσμο σε ένα πάρτι

Η πλοήγηση στο κοινωνικό τοπίο ενός πάρτι μπορεί να...

Disney: Κρυμμένο χιούμορ για ενήλικες

Οι ταινίες της Disney είναι γνωστές για τις μαγευτικές...

5 Anime του 2000 που πρέπει να παρακολουθήσετε: Αριστουργήματα των αρχών της χιλιετίας

Η δεκαετία του 2000 ήταν μια χρυσή εποχή για...

Steam: Δεν θα υποστηρίζει πλέον τα Windows 7 και 8

Για τους παίκτες PC που χρησιμοποιούν παλαιότερες εκδόσεις των...
Μαρία Έλενα Μπιθημήτρη
Καλησπέρα σε όλους εσάς που κάτι σας κέντρισε το ενδιαφέρον να επισκεφτήτε την συγκεκριμένη σελίδα και να διαβάσετε το άρθρο μου!!Ονομάζομαι Μαρία-Έλενα Μπιθημήτρη και σπουδάζω στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα επικοινωνίας και ΜΜΕ. Όπως καταλάβατε γράφω άρθρα για το Beasty press και θα ήθελα πολύ να συνεχίσουμε μαζί την πορεία μας σε αυτή την ιστοσελίδα! Για να μην μακρυγορώ και σας κουράζω θα ήθελα να κλείσω αυτό το σύντομο μήνυμα πρώτης γνωριμίας με σας με μια πολύ όμορφη φράση ενός αγαπημένου μου συγγραφέα και κυρίως ψυχαναλυτή του Αργεντίνου Χόρχε Μπουκάι όπου είχε πει σε ένα εξαιρετικό για μένα βιβλίο του τον "δρομο της συνάντησης" για όσους ενδεχομένως ενδιάφερεστε ότι : "Είθε να συναντηθούμε εκεί. Θα σημαίνει πως θα έχετε φτάσει. Θα σημαίνει πως και εγώ θα τα έχω καταφέρει."
spot_imgspot_img

Οι Voice actors παραμένουν επιφυλακτικοί για τη χρήση ΑΙ στα παιχνίδια

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς στη βιομηχανία παιχνιδιών, με εταιρείες όπως η Ubisoft να αναπτύσσουν ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για...

10 tips για να γνωρίσετε κόσμο σε ένα πάρτι

Η πλοήγηση στο κοινωνικό τοπίο ενός πάρτι μπορεί να είναι πρόκληση, ειδικά αν δεν είστε αρκετά εξωστρεφής ως χαρακτήρας. Μη φοβάστε όμως, we got...

Disney: Κρυμμένο χιούμορ για ενήλικες

Οι ταινίες της Disney είναι γνωστές για τις μαγευτικές ιστορίες, τους αξέχαστους χαρακτήρες και τα συγκινητικά μηνύματα. Ωστόσο, οι δημιουργοί αυτών των αγαπημένων ταινιών γνωρίζουν...

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τόσο κατανοητός τρόπος γραφής και παράλληλα τόσο ενδιαφέρον που απλά θέλεις να φτάσεις το άρθρο στο τέλος.
    Επιλογές θεμάτων είτε επιμορφωτικές είτε νοσταλγικές που χτίζουν “fans” σταθερά με γεωμετρική πρόοδο
    . Μπράβο σου κορίτσι μου, σου εύχομαι καλή πορεία σε αυτό που διάλεξες να κάνεις!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ