Exclusive Content:

10 αστικοί μύθοι που μας φόβιζαν όταν είμασταν παιδιά

Οι αστικοί μύθοι έχουν έναν μοναδικό τρόπο να εισχωρούν στη φαντασία των παιδιών, αφήνοντάς τα άυπνα νύχτες και μια παρατεταμένη αίσθηση φόβου. Αυτές οι ιστορίες, που συχνά παρουσιάζονται ως αληθινές ιστορίες, μοιράζονται μεταξύ φίλων, ψιθυρίζονται κατά τη διάρκεια ξενυχτιών και έχουν τη δύναμη να μετατρέπουν συνηθισμένα περιβάλλοντα σε ανατριχιαστικά τοπία του αγνώστου. Σε αυτό το άρθρο, επανερχόμαστε σε δέκα αστικούς μύθους που μας τρόμαξαν όταν ήμασταν παιδιά, κάνοντάς μας ένα νοσταλγικό ταξίδι μέσα από τις απόκοσμες και ανησυχητικές ιστορίες που στοίχειωσαν τα νιάτα μας.

#1 Ο εξαφανισμένος συγκάτοικος

Σε αυτόν τον ανησυχητικό αστικό μύθο, ένας φοιτητής μοιράζεται το δωμάτιο του κοιτώνα με έναν ήσυχο και εσωστρεφή συγκάτοικο. Καθώς το εξάμηνο προχωράει, ο φοιτητής αρχίζει να παρατηρεί περίεργες συμπεριφορές, όπως το ότι ο συγκάτοικός του δεν φεύγει ποτέ από το δωμάτιο και εμφανίζεται μόνο τη νύχτα, ενώ εκείνος κοιμάται. Τελικά, αποφασίζουν να ερευνήσουν και αποκαλύπτουν ένα κρυφό διαμέρισμα στο δωμάτιο, αποκαλύπτοντας μια κούκλα σε φυσικό μέγεθος που μοιάζει με τον συγκάτοικό τους. Αποδεικνύεται ότι ο συγκάτοικος ζούσε διπλή ζωή, παρακολουθώντας μαθήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και επιστρέφοντας στο δωμάτιο του κοιτώνα για να κρυφτεί κρυφά μέσα στην κούκλα τη νύχτα. Το σοκ της ανακάλυψης αυτού του απόκοσμου μυστικού άφησε πολλά παιδιά επιφυλακτικά απέναντι στους δικούς τους συγκατοίκους και τα μυστικά που μπορεί να κρύβουν.

#2 Bloody Mary

Ο θρύλος της Bloody Mary υπήρξε πηγή για αμέτριτα τολμηρα παιδιά. Τα παιδιά στέκονταν μπροστά σε έναν καθρέφτη, ψέλνοντας τρεις φορές “Bloody Mary”, περιμένοντας να εμφανιστεί μια τρομακτική εμφάνιση. Η προσδοκία να δουν τη φανταστική φιγούρα στον καθρέφτη προκαλούσε ανατριχίλα σε πολλά νεαρά παιδιά.

#3 Η Babysitter και ο τηλεφωνητής

Αυτό το παραμύθι προειδοποιούσε για τους κινδύνους που εγκυμονεί η babysitter μόνη της. Μια babysitter δέχεται τηλεφωνήματα από έναν μυστηριώδη άγνωστο που την κοροϊδεύει για τα παιδιά στον επάνω όροφο. Τελικά, επικοινωνεί με την αστυνομία, η οποία εντοπίζει την κλήση και αποκαλύπτει ότι οι κλήσεις προέρχονται από το εσωτερικό του σπιτιού. Αυτή η ιστορία άφησε τις babysitters και τα προστατευομενά τους με το φόβο να απαντούν σε τηλεφωνήματα αργά τη νύχτα.

#4 Η εξαφάνιση του Vanishing Hitchhiker

Σε αυτή την ανατριχιαστική ιστορία, ένας οδηγός παίρνει έναν άνθρωπο που κάνει οτοστόπ σε έναν έρημο δρόμο. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ο άνθρωπος αυτός εξαφανίζεται, αφήνοντας πίσω του μόνο ένα ρούχο ή ένα αντικείμενο. Ο οδηγός μαθαίνει τότε ότι ο άνθρωπός αυτός είχε πεθάνει σε ένα τραγικό ατύχημα χρόνια πριν. Η ιστορία του Vanishing Hitchhiker μας έκανε να σκεφτούμε δύο φορές πριν παραλάβουμε αγνώστους στην άκρη του δρόμου.

αστικοί μύθοι

#5 Το άγαλμα του κλόουν

Αυτός ο αστικός μύθος προειδοποιούσε για τους κινδύνους του να φέρνετε ανατριχιαστικά αντικείμενα στο σπίτι σας. Μια babysitter τηλεφωνεί στους γονείς, εκφράζοντας τη δυσφορία της για ένα άγαλμα κλόουν στο σαλόνι. Οι γονείς επιμένουν ότι δεν έχουν άγαλμα κλόουν, προτρέποντάς την να πάρει τα παιδιά και να φύγει αμέσως από το σπίτι. Η σκέψη ενός ανησυχητικού αγάλματος κλόουν που ζωντανεύει ήταν αρκετή για να προκαλέσει σε οποιονδήποτε εφιάλτες.

#6 The Licked Hand

Αυτή η ανατριχιαστική ιστορία μιλάει για ένα κορίτσι που ακούει παράξενους ήχους τη νύχτα, συμπεριλαμβανομένου ενός θορύβου που στάζει. Ερευνά και βρίσκει τον σκύλο της, να κλαψουρίζει, με ένα σημείωμα που γράφει: “Και οι άνθρωποι μπορούν να γλείψουν”. Η ιστορία κορυφώνεται με την αποκάλυψη ότι ένας εισβολέας έγλειφε το χέρι της, προερχόμενος κάτω από το κρεβάτι της.

#7 Ο δολοφόνος στο πίσω κάθισμα

Σε αυτόν τον αγχωτικό μύθο, μια γυναίκα οδηγεί μόνη της τη νύχτα, όταν ένα αυτοκίνητο πίσω της αναβοσβήνει συνεχώς τα φώτα πορείας του. Τρομοκρατημένη, σπεύδει σε ένα βενζινάδικο, όπου ο υπάλληλος την ενημερώνει ότι υπήρχε ένας δολοφόνος στο πίσω κάθισμα και ότι το αυτοκίνητο πίσω της προσπαθούσε να την προειδοποιήσει. Αυτή η ιστορία έκανε πολλά παιδιά παρανοϊκά για τους καθρέφτες τους.

#8 Η γυναίκα με το σχισμένο στόμα

Προερχόμενη από την Ιαπωνία, η Slit-Mouthed Woman, ή Kuchisake-onna, είναι μια τρομακτική φιγούρα με παραμορφωμένο πρόσωπο και τάση να ρωτάει τα παιδιά αν τη βρίσκουν όμορφη. Αν η απάντηση είναι αρνητική, αποκαλύπτει το ανατριχιαστικό πρόσωπό της, από το στόμα ως τα αυτιά, ενώ αν είναι θετική, τα σκοτώνει ούτως ή άλλως. Η ιστορία αυτού του κακόβουλου πνεύματος κράτησε πολλά παιδιά ξάγρυπνα τη νύχτα.

αστικοί μύθοι

#9 Η στοιχειωμένη σχολική τουαλέτα

Ο μύθος της στοιχειωμένης σχολικής τουαλέτας προειδοποιούσε για μια φανταστική παρουσία που παραμονεύει στους θαλάμους της τουαλέτας. Τα παιδιά προκαλούσαν το ένα το άλλο να μπουν μόνα τους στην τουαλέτα, οπλισμένα με ιστορίες για απόκοσμους ψιθύρους, φαντάσματα και την ξαφνική αίσθηση παγωμένων χεριών που τα άρπαζαν από πίσω.

#10 Ο κλόουν δολοφόνος κάτω από το κρεβάτι

Οι κλόουν αποτελούν εδώ και καιρό πηγή φόβου για πολλούς, και αυτός ο αστικός μύθος εκμεταλλεύτηκε αυτόν τον φόβο. Η ιστορία μιλάει για ένα παιδί που ακούει παράξενους θορύβους κάτω από το κρεβάτι του, για να ανακαλύψει έναν κακόβουλο κλόουν να κρύβεται εκεί. Και μόνο η σκέψη ενός κλόουν που περιμένει να χτυπήσει από τις σκιές προκάλεσε σε αμέτρητα παιδιά εφιάλτες.

Με λίγα λόγια

Αυτοί οι αστικοί μύθοι μπορεί να μας τρόμαξαν όταν ήμασταν παιδιά, αλλά τροφοδότησαν επίσης τη φαντασία μας και τη συγκίνηση να μοιραζόμαστε ανατριχιαστικές ιστορίες με τους φίλους μας. Καθώς μεγαλώναμε, μάθαμε ότι αυτές οι ιστορίες ήταν ακριβώς αυτό. Ιστορίες, που σκοπό είχαν να προκαλέσουν φόβο και ενθουσιασμό. Ενώ μπορεί να στοίχειωναν τις παιδικές μας νύχτες, έπαιξαν ρόλο στην κοινή μας κουλτούρα της αφήγησης ιστοριών, πυροδοτώντας τη δημιουργικότητα και προκαλώντας συζητήσεις που εξακολουθούν να έχουν ακόμα απήχηση εώς σήμερα.

Διαβάστε επίσης: 

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Latest

Εθελοντισμός: 10 λόγοι για να ασχοληθείτε

Ο εθελοντισμός είναι μια ανιδιοτελής πράξη που όχι μόνο...

Όμορφα λόγια για να ευχαριστήσεις κάποιον

Η ευγνωμοσύνη είναι ένα ισχυρό και όμορφο συναίσθημα που...

Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας – 10 tips

Η κρεβατοκάμαρα είναι κάτι περισσότερο από ένα μέρος για...

Άποψη ή Γνώμη: Ποια είναι η διαφορά;

Στο πεδίο της δημοσιογραφίας, της συγγραφής και του λόγου,...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Εθελοντισμός: 10 λόγοι για να ασχοληθείτε

Ο εθελοντισμός είναι μια ανιδιοτελής πράξη που όχι μόνο...

Όμορφα λόγια για να ευχαριστήσεις κάποιον

Η ευγνωμοσύνη είναι ένα ισχυρό και όμορφο συναίσθημα που...

Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας – 10 tips

Η κρεβατοκάμαρα είναι κάτι περισσότερο από ένα μέρος για...

Άποψη ή Γνώμη: Ποια είναι η διαφορά;

Στο πεδίο της δημοσιογραφίας, της συγγραφής και του λόγου,...

Κολλητοί φίλοι: Οι ανεκτίμητοι δεσμοί που φυλάμε

Οι κολλητοί φίλοι είναι ένας θησαυρός στη ζωή. Είναι αυτοί...

Εθελοντισμός: 10 λόγοι για να ασχοληθείτε

Ο εθελοντισμός είναι μια ανιδιοτελής πράξη που όχι μόνο ωφελεί τις κοινότητες και τους σκοπούς που υπηρετείτε, αλλά εμπλουτίζει και τη ζωή σας με...

Όμορφα λόγια για να ευχαριστήσεις κάποιον

Η ευγνωμοσύνη είναι ένα ισχυρό και όμορφο συναίσθημα που μας συνδέει μεταξύ μας. Όταν εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας με όμορφα λόγια, αναγνωρίζουμε την καλοσύνη,...

Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας – 10 tips

Η κρεβατοκάμαρα είναι κάτι περισσότερο από ένα μέρος για να κοιμάστε. Είναι το καταφύγιό σας και η έκφραση του προσωπικού σας στυλ. Είτε μετακομίζετε...