Exclusive Content:

«Από την Ύδρα με αγάπη» της Αικατερίνης Μαυρίδου-Λιβάνη από τις εκδόσεις Κέδρος

Το νέο μυθιστόρημα της Αικατερίνης Μαυρίδου-Λιβάνη με τίτλο «Από την Ύδρα με αγάπη» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

Έρωτες, κρυμμένα μυστικά και η βία του πολέμου συνθέτουν το κάδρο του παρόντος έργου. Πρόκειται για μια ιστορία, δείγμα της διαχρονικής αναζήτησης της ελευθερίας και της ευτυχίας, ενός συνεχούς αγώνα που δεν γνωρίζει διακρίσεις.

Ο Πέτρος, γόνος ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας που ζει στο Λονδίνο βρίσκεται αντιμέτωπος με κάτι που θα αλλάξει τη ζωή του. Έτσι ξαφνικά εξαφανίζεται από την οικογένεια και τους φίλους του. Ενώ οι γονείς του και ο αδερφός του, Άρης βρίσκονται σε αναταραχή λόγω της εξαφάνιση του, εκείνος βρίσκεται στην αμερικάνικη στρατιωτική βάση της Καμπούλ. Η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο και μόνο με τη βοήθεια ενός αινιγματικού προσώπου θα μπορέσει να διαφύγει από τη φρίκη του πολέμου. Την ίδια ώρα, ο αδερφός του, που έχει πλέον ενεργό ρόλο στις οικογενειακές επιχειρήσεις, ταξιδεύει στο Αφγανιστάν αγωνιώντας για την τύχη του.

Η συγκρότηση των χαρακτήρων του Πέτρου και του Άρη είναι αξιοσημείωτη. Οι αναγνώστες γίνονται μάρτυρες της εξέλιξης τους. Ο Πέτρος υπήρξε πάντοτε ο λογικός και προσγειωμένος, κάνοντας ασφαλείς επιλογές και αποφεύγοντας τον κίνδυνο. Από την άλλη πλευρά, ο Άρης δεν είχε προτεραιότητα τις οικογενειακές επιχειρήσεις πραγματοποίησε το όνειρο του να χτίσει ένα πέτρινο σπίτι στην Ύδρα, όπου ζούσε ξένοιαστες στιγμές τα καλοκαίρια με τον νεανικό του έρωτα, την Λένα.

Το εξώφυλλο του βιβλίου

Σημαντικές είναι και οι δύο ηρωίδες της ιστορίας, οι δύο γυναίκες που διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο στη ζωή των δύο αδερφών. Η Λένα ήταν ο νεανικός έρωτας του Άρη και ανήσυχη εικαστικός και η Ρίτα, η αγαπημένη του Πέτρου που ανήκε σε μεγαλοαστική οικογένεια και γνώρισε τον Πέτρο μετά από τον αδιέξοδο γάμο της με τον Κώστα Λυμπέρη.

Παράλληλα, η χρήση της τοποθεσίας της Ύδρας, του απομακρυσμένου σπιτιού του Άρη και της ηρεμίας που το χαρακτηρίζει, που λειτουργεί ως ένα είδος αντίθεσης με την ταραχή του πολέμου.

Εν κατακλείδι, η αριστουργηματική εναλλαγή τόπων διατηρούν το αναγνωστικό ενδιαφέρον. Μεταξύ των μηνυμάτων που επιτυγχάνει να μεταδώσει το παρόν μυθιστόρημα είναι πως η αγάπη, η ευτυχία και η γαλήνη μπορούν να νικήσουν οποιαδήποτε σκληρή πραγματικότητα.

«…Η περιπέτεια μου, αγάπη μου, με έμαθε ότι πρέπει να χαιρόμαστε την κάθε μας στιγμή, γιατί δεν θα την ξαναζήσουμε, όσο και αν το επιδιώξουμε στο μέλλον. Η στιγμή, το απειροελάχιστο από κλάσμα της ζωής μας, ούτε επιστρέφει ούτε επαναλαμβάνεται…»

H Αικατερίνη Μαυρίδου-Λιβάνη γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε ελληνόφωνες εφημερίδες και περιοδικά της Αμερικής, όπως επίσης και με τον Κρίκο του Λονδίνου. Τη δεκαετία του ’80 εξέδωσε το μηνιαίο περιοδικό Ελληνικός Ορίζων και στη συνέχεια την εβδομαδιαία εφημερίδα Ομογενειακή Φωνή. Συνεργάστηκε με τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών Ηρόδοτος και επί μία συνεχή δεκαετία με τον ελληνοαμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό Hellas Fm, ενώ αρθρογράφησε στον ηλεκτρονικό Τύπο της Καλιφόρνιας.

Latest

 «ΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» – Παράταση Παραστάσεων

  ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ              ...

Παρουσίαση του βιβλίου “Καταδύσεις” της Κατερίνας Μαρτζούκου-Εκδόσεις Ελκυστής

Οι Εκδόσεις Ελκυστής σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου “Καταδύσεις” της Κατερίνας...

Newsletter

spot_img

Don't miss

 «ΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» – Παράταση Παραστάσεων

  ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ              ...

Παρουσίαση του βιβλίου “Καταδύσεις” της Κατερίνας Μαρτζούκου-Εκδόσεις Ελκυστής

Οι Εκδόσεις Ελκυστής σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου “Καταδύσεις” της Κατερίνας...

Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης “Οι Τετράποδοι Σε Βοηθούν!”

Eκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα...

 «ΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» – Παράταση Παραστάσεων

  ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ                             Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 19:00      ...

Παρουσίαση του βιβλίου “Καταδύσεις” της Κατερίνας Μαρτζούκου-Εκδόσεις Ελκυστής

Οι Εκδόσεις Ελκυστής σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου “Καταδύσεις” της Κατερίνας Μαρτζούκου την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι (Ρεθύμνης 36 και Καραϊσκάκη), Γαλάτσι, Αθήνα. Θα χαιρετίσει την εκδήλωση...

Ουρανία Γκάσιου -Ελένη Κεβεντσίδου – Τιμητική πρόσκληση στις δύο κορυφαίες Ελληνίδες οργανίστες από το Royal Festival Hall

Με τον τίτλο «Οι δύο ελληνίδες θεές του εκκκλησιαστικού οργάνου» υποδέχεται το Royal Festival Hall την Ουρανία Γκάσιου, οργανίστα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, και...