Φιλία – Friendship Goals

6 κανόνες για να κρατήσεις μια φιλία

«Η φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα», είχε πει κάποτε ο Αριστοτέλης και είχε απόλυτο δίκιο. Η φιλία και οι φίλοι αποτελούν ένα πολύτιμο κομμάτι της ζωής μας.

Είναι εκείνοι που θέλουμε κοντά μας τόσο στις όμορφες στιγμές και στις χαρές μας, όσο και σε πιο δύσκολες καταστάσεις, είναι εκεί, δίπλα μας, όχι απλά κοντά μας για να μας δώσουν συμβουλές, προοπτική και να μοιραστούν τις στιγμές τους μαζί μας, για να χαρούν με τη χαρά μας και να λυπηθούν με τη λύπη μας.

Βέβαια υπάρχουν φορές που μια φιλία δοκιμάζεται. Μπορεί να περάσει από μια κρίση, μέσα από δύσκολες στιγμές της ζωής και στη συνέχεια να δυναμώνει. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Παρακάτω θα βρεις 6 απλούς τρόπους για να ενισχύσεις τη σχέση που έχεις με τους φίλους σου:

1. Να είσαι συνειδητά και ουσιαστικά μέσα στην φιλία σου

Μερικές φορές η καθημερινότητα, μπορεί να είναι γεμάτη. Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να ξεχνάμε τους φίλους μας. Όμως, να θυμάσαι ότι οι φίλοι στη ζωή μας δεν θα παραμείνουν εκεί για πάντα. Το ότι έχεις μια φιλία τώρα, δεν σημαίνει ότι θα την έχεις και αύριο.

Η φιλία είναι επιλογή, όχι υποχρέωση. Χρειάζεται να αφιερώνεις χρόνο με τους φίλους σου, αυτό είναι το πρώτο βήμα για μια ισχυρή και δυνατή φιλία που θα αντέξει στον χρόνο.

2. Δες πώς μπορείς να βοηθήσεις έναν φίλο που έχει πρόβλημα.

Δεν υπάρχει πιο “κατάλληλος χρόνος” για να είσαι καλός φίλος, από το να είσαι παρών σε κάποια δύσκολη στιγμή ή κατάσταση. Ακόμα κι αν δεν μπορείς να λύσεις το πρόβλημα ή την κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει ο φίλος σου, αρκεί να είσαι εκεί και να τον στηρίξεις. Τις περισσότερες φορές, οι φίλοι που βιώνουν δυσκολίες δεν ζητάνε βοήθεια από φόβο μην γίνουν βάρος στους άλλους με τα προβλήματα τους.

3. Βρες τρόπους για να βελτιώσεις την φιλία σας προσφέροντας βοήθεια

Βέβαια δεν θα πρέπει να απευθύνεσαι στους φίλους σου μόνο σε δύσκολες περιόδους. Βρες τρόπους για να προσθέτεις αξία στη ζωή σου και να περνάτε καλά μαζί. Αν ο φίλος ή η φίλη σου είναι απασχολημένος/-η, για παράδειγμα με μια δουλειά στο σπίτι, πρόσφερε την βοήθεια σου ώστε να τελειώσει νωρίτερα και να έχετε χρόνο να πείτε τα νέα σας και να περάσετε όμορφο και δημιουργικό χρόνο μαζί.

4. Να επικοινωνείς τακτικά με τους φίλους σου

Εκτός από το να διαθέσεις και να περνάς χρόνο με τους φίλους σου, η έλλειψη τακτικής επικοινωνίας επηρεάζει την φιλία σας. Σε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία κάνει την επικοινωνία τόσο εύκολη, η επικοινωνία με ένα φίλο απαιτεί μόνο ένα γρήγορο μήνυμα ή μια γρήγορη τηλεφωνική κλήση. Μια συνάντηση βέβαια είναι ότι το καλύτερο και το πιο δυνατό!

5. Ενθάρρυνε τα όνειρά τους.

Όταν ένας φίλος σου νιώθει χαμένος ή μπερδεμένος στις σκέψεις του και ζητήσει την συμβουλή σου, άκουσε τον προσεκτικά και βοήθησε όσο μπορείς, καθοδηγώντας προς την σωστή κατεύθυνση για τους στόοχυς σου και τα όνειρα τους. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορούν να καταρρίψουν το όνειρο ή το πάθος κάποιου, με τέτοιο τρόπο που δε θα  μπορεί να επανέλθει. Εσύ όμως πρέπει να παραμείνεις κοντά και να ενισχύεις τους στόχους και τα όνειρα του/της.

6. Μην δίνεις μεγάλη σημασία στις αδυναμίες τους

Μέσα σε μια φιλία, μπορεί κάποιες στιγμές να ενοχληθείς από τους φίλους σου. Λίγο ο τρόπος τους, η συμπεριφορά τους ή οτιδήποτε άλλο, μπορεί να σ’ενοχλήσει. Για να διατηρηθεί μία φιλία στον χρόνο χρειάζεται κάποιες στιγμές να παραβλέπεις τις αδυναμίες τους.

Να θυμάσαι, οι φίλοι είναι πολύτιμοι στην ζωή μας. Είναι δίπλα μας, ενθαρρύνουν τα όνειρα μας, μας βοηθούν να βρούμε λύσεις όταν είμαστε μπερδεμένοι και άλλα πολλά.

1
Μαριλένα Γιαννακοπούλου
Ξεκινώντας από την αγάπη για την Γαλλική Φιλολογία, στην καρδιά μου αργοτερα βρήκε θεση και η αρθογραφία.Σημερα, στα 24 μου δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς να γράφω. Με αδυναμία στον καλό καφέ, την καλή παρέα και την διασκέδαση, μα πάνω απ'όλα με πάθος για ό,τι κάνω μπορώ να φτάσω την κορυφή. Εξάλλου, αν στοχεύσεις στο φεγγάρι, μπορεί να πάρεις λίγη από τη λάμψη του

Latest Articles

Διάβασε επίσης...